joi, 25 ianuarie 2018

De ce Poți_Uni?

Dincolo de conexiunea pe care mentalul nostru o face imediat cand aude cuvantul potiuni - adica o licoare magica care face imposibilul posibil, am invatat, gratie lui Toni Ceron*, sa desfac cuvintele  in fragmentele din care au luat nastere.

Astfel, de multi ani, ma joc cu puzzle-ul unui cuvant si ma fascinez de cate sensuri ascunse gasesc. Potiuni-le magice includ desigur cele 2 cuvinte: POTI si UNI, ceea ce m-a facut sa iubesc si mai mult acest cuvant : include magie, include plante, include unitatea si indemnul la aceasta aspiratie.
Poti-Uni este - dincolo de un univers vegetal – un crez al fiintei mele interioare si un indemn pe care il adresez celor din universul meu.


Este credinta mea in misiunea omului in aceasta viata, singura justa si imperioasa, aceea de a UNI tot ceea ce a separat de el intr-o proiectie exterioara, de a aduce totul laolalta, impreuna, de a se reintregi pe sine. Misiune aproape imposibila s-ar zice, dar este visul meu cel mai inalt in care ma incapatanez sa cred. Desigur, nu ai putea dori Unitatea daca nu ai fi trait Separarea. In alchimia plantelor de exemplu, se separa toate componentele, partile, se extrage tot ce se poate separa (ulei, hidrolat, cenusa, saruri, etc)... ca apoi sa le reunesti intr-o alta forma, elixire lichide. Niciodata nu te intorci la forma primara pe care ai descompus-o, asta inseamna alchimie, transformare, evolutie. 

Niciodata, oricat m-as imparti pe mine insami, nu ma pot intoarce la cea care am fost ieri sau acum un minut, pentru ca un univers care nu ar evolua ar fi mort.

Intelegand unitatea ca pe un proces continuu si nu ca pe ceva static si definitiv, inteleg ca permitand sa curgi cu viata nu te poti plictisi niciodata, ca tu OM esti cea mai magica Samanta a Universului, ca tu esti si Universul si Samanta iar unitatea este cel mai dinamic proces din viata.








* (Toni Ceron, alchimist francez in preajma caruia am avut onoarea sa ma aflu in doua stagii acum cativa ani, autorul cartii 214 Elixire alchimice, specialist in spagiterapie ) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu